Thursday, September 20, 2007

Birgitta Dahl 70 år

Vad gör Birgitta Dahl särskilt intressant för en frifartsanhängare? Jo, Birgitta Dahl drev under sin tid som miljöminister igenom en lag enligt vilken det blev förbjudet att föra motorfordon med högre hastighet än 90 km/h. Dessutom var hon under 1970-talet en stor beundrare av Pol Pot och dennes försök att genomdriva ett utopiskt agrar-kommunistiskt samhälle i Kambodja.

Visserligen har fru Dahl tagit tillbaka sitt stöd för Pol Pot, men det är knappast någon slump att hon beundrade Pol Pots agrarkommunistiska utopi och att hon samtidigt ville förbjuda människor att föra motorfordon med högre hastighet än 90 km/h. Jag har nämligen mycket svårt att tänka mig att Pol Pot kunde tänka sig privatägda motorfordon alls i sitt idealsamhälle och helt i linje med detta ligger fru Dahls strävan att åtminstone förbjuda människor att köra fortare än 90 km/h.

Jag ber att få gratulera fru Dahl på 70-årsdagen idag den 20 september 2007 och hoppas innerligen att vi slipper fler människor av hennes typ på ledande politiska uppdrag i Sverige. Vad finns det för skäl att tro att inte fru Dahl ansett det vara värt priset att slå ihjäl ett antal miljoner människor för att genomföra sin utopi om hon kunde vara anhängare av Pol Pots skräckstyre? Hennes förkärlek för politiska lösningar baserade på ett omfattande och omotiverat tvång, talar knappast för henne.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home