Monday, October 29, 2007

Gratispoäng

Enligt vad som framgår av följande länk har de tyska socialdemokraterna fattat ett beslut som går ut på att man skall verka för att alla tyska vägar bör få tvingande hastighetsbegränsning. Detta innebär också att partiet skänker bort gratispoäng till Angela Merkel och kristdemokraterna. Fru Merkel har nu nämligen tagit bestämt avstånd från de socialdemokratiska idéerna och är på det viset garanterad stöd av ett antal tyskar som älskar frihet och hatar kommunism.

Glöm här inte att fru Merkel är uppvuxen bakom järnridån och därför rimligen förknippar hastighetsbegränsning med DDR och fri fart med Västtyskland. Läs mer på följande länk.

http://www.realtid.se/ArticlePages/200710/29/20071029083551_Realtid469/20071029083551_Realtid469.dbp.asp

Intressant är att notera att socialdemokraterna inte anför trafiksäkerhetsargument och att skälet säkerligen är att någon sådan effekt är omöjlig att föra i bevis. Jag sympatiserar inte med moderata samlingspartiet, men jag tror mig veta att (m) är det enda parti där det finns frifartsanhängare. Det skulle vara kul att se om någon av dessa kunde motionera till en partistämma om att slopa hastighetsbegränsningen på svenska motorvägar just därför att det troligen skulle bli en livaktig debatt.

Vi får väl se, men mig är inga sådana initiativ kända.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home